PRIPREMA

  1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Ružmarin i meso operite i posušite. Jedan režanj češnjaka ogulite i narežite na tanke ploškice, o ostatak ostavite u ljusci.
  2. Pod kožicu piletine umetnite nekoliko listića češnjaka i komadića ružmarina. Natrljajte solju, paprom i kimom stavite na nauljeni lim i pecite 15-ak minuta.
  3. U međuvremenu krumpir narežite na ploške i prokuhajte u slanoj vodi oko 6 minuta. Pomiješajte maslinovo ulje sa sokom od limuna i preostalim češnjakom.
  4. Krumpir ocijedite, pomiješajte s marinadom, posolite i popaprite. Nakon 15 minuta pečenja piletine dodajte krumpire i pecite još 8 minuta.
  5. Temperaturu pećnice povisite na 250 stupnjeva, zapecite meso tako da dobije zlatnu boju. Gotovo jelo poslužite uz salatu po izboru.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte