priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Peršin oplahnite, otresite višak vode, pola nasjeckajte, a pola narežite na trakice.
  2. Koru 1 limuna naribajte i pomiješajte sa žlicom lavande i nasjeckanim peršinom. Pile oplahnite i posušite.
  3. Odvojite kožu od pilećih prsa pa ispod utisnite mješavinu začina. Zatim vratite kožu gdje je bila.
  4. Narežite limun na ploške i zajedno s preostalom lavandom, solju i paprom nadjenite pile. Batke povežite kuhinjskim koncem, pile premažite uljem i pecite oko 40 minuta.
  5. Tijekom pečenja više puta ga zalijte umakom od pečenja. Ljutiku oljuštite i razrežite. Preostali limun narežite na ploške, a smokve narežite na 8 komada.
  6. Sve dodajte mesu zajedno sa 2 žlice ružmarina i majčinom dušicom te pecite još 35 minuta. Poslužite posuto trakicama peršina.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte