priprema

  1. Očistite i operite mahune, mladi luk i papriku, te ih narežite na trake dužine 5 cm. Uspite rižu u sito, operite pod mlazom vode i ocijedite.
  2. Kuhajte rižu 20 min u dvostruko više vode. Operite i osušite file i narežite ga na trake. Zagrijte ulje u woku ili velikoj tavici.
  3. Popržite meso sa svih strana neprestano miješajući. Dodajte đumbir, kurkumu i kajenski papar te nastavite s prženjem.
  4. Mesu dodajte mahune, temeljac, kokosovo mlijeko i vrhnje. Kratko pirjajte. Zatim dodajte papriku i luk te promiješajte.
  5. Pirjajte meso i povrće na laganoj vatri uz stalno miješanje sljedećih 10 min. Iscijedite 1 limetu. Začinite povrće limetinim sokom, solju i paprom.
  6. Ocijedite rižu i poslužite je na tanjuru zajedno s pirjanim mesom i povrćem. Po želji, ukrasite jelo zelenim dijelovima mladog luka.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte