priprema

  1. Očistite šampinjone vlažnom krpicom, po potrebi ih operite i posušite. Oljuštite luk i sitno ga nasjeckajte. Timijan oplahnite, posušite i nasjeckajte, a dio ostavite sa strane za ukrašavanje.
  2. Pržite šampinjone 3 minute na 1 žlici zagrijanog maslaca. Dodajte nasjeckani luk i timijan te pirjajte još 2 minute. Zatim posolite i popaprite te umiješajte vrhnje za kuhanje.
  3. Kad uzavre, dodajte sjeckani češnjak i pirjajte na laganoj vatri još 5 minuta. Pirjanim gljivama dodajte parmezan te ih po želji do kraja začinite solju i paprom.
  4. Odreske oplahnite, posušite, posolite i popaprite te ih pržite na 1 žlici tekućeg maslaca sa svake strane po 3-4 minute.
  5. Umak od šampinjona stavite na tanjur pokraj pržene puretine, ukrasite ružmarinom i poslužite.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte