priprema

  1. Oplahnite i posušite meso, te ga narežite na kockice. Iscijedite pola limuna. Odvojite režnjiće češnjaka pa ih oljuštite.
  2. Zatim nasjeckajte 1 režanj i pomiješajte ga sa sokom od limuna i jogurtom te smjesu posolite i popaprite. Marinirajte meso u tome oko 30 minuta.
  3. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Preostali limun narežite na ploške. Piletinu nabodite na štapiće za ražnjice.
  4. Po dnu namašćenog kalupa za složenac poslažite režnjiće češnjaka i ploške limuna. Majčinu dušicu operite, protresite i s mesom rasporedite po limunu i češnjaku.
  5. Pecite u pećnici oko 10 minuta. Okrenite komade mesa, i pecite još 15 minuta.
  6. Ogulite krastavac i narežite ga na tanke ploške. Oljuštite luk i narežite ga na kolutiće. Izmiješajte ocat, ulje, sol i papar te pomiješajte s krastavcima.
  7. Salatu poslužite s pilećim ražnjićima.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte