priprema

  1. Špinat očistite i operite te ga vlažnog stavite u posudu. Skuhajte ga na jakoj vatri pa ga ocijedite i nasjeckajte. Uzmite pečenice i istisnite nadjev iz ovitka.
  2. Pomiješajte nasjeckani špinat, nadjev iz kobasica, jaja i sve zajedno izmiksajte da dobijete pire. Posolite i popaprite po vlastitom ukusu pa stavite u hladnjak.
  3. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Razvaljajte lisnata tijesta tako da prvo tijesto prerežete na četiri komada, a drugo na dvije četvrtine i jednu polovinu.
  4. Meso oplahnite, posušite i posolite. Na 6 komada tijesta (i to četvrtina) namažite smjesu sa špinatom (rub ostavite slobodan) pa na svaki stavite po 1 file.
  5. Rubove tijesta oplahnite vodom, preklopite i utisnite da se slijepe. Zamotane filee postavite u lim obložen papirom za pečenje.
  6. Umutite žumanca i mlijeko, time premažite filee pa ih pecite u pećnici oko 35 minuta. Poslužite uz sezonsku salatu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte