priprema

  1. Pomiješajte začine. Operite i posušite piletinu. Zarežite meso kod zgloba, zatim ga premažite s 2 žlice ulja i natrljajte mješavinom začina.
  2. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Papriku operite, očistite te narežite na veće komade. Oljuštite luk i češnjak. Razrežite luk i narežite ga na ploške.
  3. Piletinu popržite u posudi za pečenje u 3 žlice ulja sa svih strana. Dodajte papriku, luk i češnjak pa kratko popržite. Zatim ulijte juhu te pecite oko 40 minuta.
  4. Očistite poriluk i narežite na komade od 5 cm. Kuhajte ga u slanoj vodi oko 6 minuta.
  5. Potom ga ocijedite i dobro posušite te popržite u 2 žlice ulja u tavi, začinite solju i muškatnim oraščićem.
  6. Posudu izvadite iz pećnice te umiješajte čokoladu s čilijem. Dodajte poriluk te kuhajte oko 2 minute.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte