priprema

  1. Meso operite, posušite i dobro začinite. Stavite ga u pećnicu na što manju temperaturu (oko 150 stupnjeva) kako bi se peklo sporo te ostalo mekano i sočno.
  2. U posebnoj posudi, u slanoj vodi, skuhajte krumpir koji ste prethodno narezali na kockice.
  3. U međuvremenu na maslinovu ulju pirjajte nasitno nasjeckan luk, dodajte mahune i rajčice narezane na polovice (ili pelat ako ne koristite svježe rajčice).
  4. Podlijte vodom i sve zajedno kuhajte oko 20-ak minuta. Ako koristite svježe mahune, prethodno ih blanširajte u slanoj vodi. Pred kraj pirjanja dodajte i bosiljak.
  5. Kad je meso gotovo, narežite ga na komade. Jelo poslužite toplo. Krumpir ukrasite nasitno narezanim svježim peršinom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte