priprema

  1. Krumpir ogulite, operite, narežite na kockice i u slanoj vodi kuhajte 25 minuta. Ocijedite ga, ostavite da se malo ohladi i potom zgnječite.
  2. Zamijesite glatko tijesto od brašna, maslaca, krumpira i soli. Njime obložite namašćeni kalup (promjera 26 cm) i oblikujte visoki rub. Ostavite ga u hladnjaku 30 minuta.
  3. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Luk oljuštite i nasjeckajte. Papriku razrežite, očistite, operite i narežite na komade.
  4. Papriku i luk pržite na ulju 4 minute i potom ih izvadite. Na istom ulju popržite mljeveno meso. Začinite ga solju, paprom i mljevenom paprikom.
  5. Zatim umiješajte komade paprike i smjesu stavite u kalup.
  6. Jaja, nasjeckani peršin, kiselo vrhnje, mlijeko i koncentrat rajčice pomiješajte, posolite i popaprite. Dobivenom smjesom prelijte mljeveno meso i pecite 45 minuta.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte