PRIPREMA

  1. Lisnato tijesto odmrznite. Kruh omekšajte u vodi. Luk, papriku i slaninu nasjeckajte. Šampinjone narežite na listiće. Na zagrijanom ulju propirjajte luk.
  2. Dodajte papriku, slaninu i gljive te pirjajte dok tekućina ne ispari. Posolite i poparite te dodajte origano. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi.
  3. Ocijeđen kruh pomiješajte s mesom, jajima i povrćem. Polovicu lisnatog tijesta stavite jednu preko druge u podmazan lim za pečenje, a rubove smotajte.
  4. Meso rasporedite po tijestu. Preostalo tijesto stavite jedno preko drugoga te smotajte da bude malo veće od lima za pečenje pa prekrijte meso.
  5. Tijesto prelijte razmućenim žumancem. Pecite 50 minuta na 200 stupnjeva. Pitu možete ukrasiti listićima peršina ili drugim začinskim biljem.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte