priprema

  1. Zamijesite brašno s uljem, ½ žličice soli, kvascem, prstohvatom šećera, koromačem i 50 ml mlake vode. Poklopite i ostavite da odstoji sat vremena.
  2. Zagrijte pećnicu na 120 stupnjeva. Operite rajčice, očistite i prerežite po potrebi. Oljuštite češnjak te ga narežite na ploške.
  3. Pomiješajte ih s rajčicama, 2 žlice ulja, solju i paprom. Ostavite u pećnici da se suše oko sat vremena.
  4. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Izvaljajte tijesto na pobrašnjenoj površini te obložite namašćeni kalup za složenac (promjera 26 cm).
  5. Na to stavite papir za pečenje i 500 g posušenih orašastih plodova pa pecite 25 minuta. Uklonite papir i plodove. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  6. Očistite mladi luk, narežite na komade pa popržite na 1 žlici ulja. Pomiješajte sir s punomasnim vrhnjem te premažite po tijestu.
  7. Narežite kobasicu na ploške. Raspodijelite po tijestu kobasice i mladi luk te prekrijte rajčicama. Pecite oko 10 minuta.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte