priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 220 °C (ili na 200 °C ako je na vrući zrak). Ogulite mrkvu i korijen peršina. Očistite i operite poriluk. Povrće narežite na kockice.
  2. Luk i češnjak ogulite i nasitno nasjeckajte. Meso isperite pod mlazom vode i osušite papirnatim ručnikom pa koricu nekoliko puta zarežite ukriž.
  3. U mužaru zgnječite žličicu soli, papar, kim, piment, klinčić i mažuran.
  4. Meso natrljajte mješavinom začina pa stavite u namašćeni lim za pečenje s koricom okrenutom prema gore.
  5. Dodajte povrće, luk i češnjak. Pecite u pećnici 20-30 minuta. Dolijte temeljac i malo piva.
  6. Temperaturu u pećnici smanjite na 180 °C (ili na 160 °C ako je na vrući zrak) pa pečenje pecite još 90-120 minuta uz dodavanje piva po potrebi.
  7. Uklonite vanjske listove s glavice kupusa, prerežite je na četiri dijela, odstranite zadebljali dio korijena pa kupus tanko naribajte.
  8. Ogulite luk, nasjeckajte ga pa pirjajte na vrućem maslacu dok ne postane staklast. Dodajte naribani kupus. Pospite šećerom i pustite da se karamelira.
  9. Dodajte ocat, 125 ml vode, mljeveni klinčić i zvjezdasti anis pa pirjajte 30-40 minuta. Umiješajte marmeladu od brusnica.
  10. Pečenje izvadite iz pećnice pa ga odložite vodeći računa o tome da ostane toplo. Povrće i umak protisnite kroz cjedilo te začinite solju i paprom.
  11. Pečenje narežite na kriške pa poslužite s crvenim kupusom i umakom. Kao prilog najbolje je poslužiti okruglice od kruha.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte