priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Mljeveno meso hrskavo popržite na ulju. Luk i češnjak oljuštite i nasjeckajte.
  2. Šampinjone prebrišite, očistite i (ovisno o veličini) prerežite ili raščetvorite. Sve dodajte mesu pa pržite oko 5 minuta.
  3. Začinite solju, paprom, mljevenom paprikom i čilijem. Umiješajte origano.
  4. Tijesto za pizzu izvaljajte u oblik pravokutnika (33 x 40 cm) pa stavite u kalup za složenac obložen papirom za pečenje (25 x 32 x 5 cm). Izvucite rubove.
  5. Pospite krušnim mrvicama pa po tijestu rasporedite mljeveno meso. Po meso rasporedite umak od rajčice.
  6. Mozzarellu ocijedite, narežite na ploške pa raspodijelite po mesu. Pecite oko 30 minuta. Izvadite, narežite na 8 komada pa ukrasite po želji.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte