priprema

  1. U mlako mlijeko ulijte šećer i kvasac da naraste. Dodajte ulje, mlijeko i brašno, a zatim posolite.
  2. Zamijesite tijesto, stavite ga u najlonsku vrećicu i ostavite u hladnjaku da raste najmanje pola sata.
  3. Ocijedite artičoke te narežite na ploške. Po želji prerežite masline. Razdijelite tijesto na dva komada, izvaljajte svaki u oblik kruga te oblikujte deblji rub.
  4. Stavite na papir za pečenje. Premažite rajčicama, začinite i nadjenite artičokama i maslinama. Pecite na 230 stupnjeva oko 10 minuta.
  5. Na svaku stavite po jaje te pecite još 5 minuta. Natrgajte listiće začinskog bilja. Raspodijelite pršut i začinsko bilje po pizzama te nakapajte maslinovim uljem.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte