priprema

  1. U posudi pomiješajte brašno i 1 žličicu soli te u sredini napravite udubljenje. Rastopite kvasac i šećer u 5 žlica vode.
  2. Zatim to ulijte u udubljenje, zamijestite i tijesto ostavite da se diže oko 20 minuta. Operite, protresite i nasjeckajte začinsko bilje.
  3. Vrhnje za kuhanje pomiješajte sa škrobom, umiješajte začinsko bilje te začinite solju i paprom. Tijestu dodajte ulje i 200 ml vode te zamijesite.
  4. Pokrijte ga krpom i ostavite da se diže još oko 30 minuta. Operite i protresite rikulu. Operite i očistite rajčice, raščetvorite ih, uklonite im koštice i narežite ih na kockice.
  5. Narežite mozzarellu na ploške. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  6. Tijesto još jednom premijesite, izvaljajte i stavite ga na lim obložen papirom za pečenje. Premažite ga kremom i na to poslažite rajčice i mozzarellu.
  7. Pecite oko 25 minuta. Ukrasite šunkom i rukolom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte