priprema

  1. Rastopite kvasac u 120 ml tople vode. Umiješajte 40 g brašna te ostavite da se diže 20 minuta.
  2. Dodajte 370 g brašna, 2 žlice ulja, 1 žličicu soli i 100 ml tople vode, zamijesite te ostavite da se diže 30 minuta dok ne udvostruči volumen.
  3. Oljuštite i nasjeckajte luk te ga propirjajte na 1 žlici ulja. Narežite po potrebi rajčice (ne nasitno), dodajte ih pa začinite solju, paprom, šećerom i začinskim biljem.
  4. Kuhajte 25 minuta te začinite. Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva. Ocijedite mozzarellu te je narežite na ploške.
  5. Promijesite tijesto, izvaljajte na pobrašnjenoj površini na veličinu lima te stavite na namašćeni lim. Premažite umakom.
  6. Po tome raspodijelite sir i komadiće šunke. Pecite oko 15 minuta. Poslužite posuto bosiljkom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte