priprema

  1. Omekšajte pecivo u mlakoj vodi. Oljuštite ljutiku te je, poput rajčice, nasitno nasjeckajte.
  2. Oboje pomiješajte s mljevenim mesom, jajem, senfom i istisnutim pecivom. Začinite.
  3. Oblikujte popečke od mljevenog mesa, uvaljajte ih u krušne mrvice te malo pritisnite. Popržite na vrućem maslacu sa svih strana pa izvadite iz tave.
  4. Oljuštite i nasjeckajte luk. Rastopite 1 žlicu maslaca u masnoći od prženja. Propirjajte na tome luk. Pospite brašnom te kratko pržite.
  5. Ulijte temeljac miješajući te zakuhajte. Začinite, dodajte popečke te ostavite da odstoji oko 10 minuta.
  6. Ogulite mrkvu, narežite na ploške te kuhajte u malo slane vode dok ne omekša.
  7. Ocijedite, zgnječite s preostalim maslacem, dodajte vrhnje za kuhanje pa miješajte dok ne dobijete glatku masu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte