priprema

  1. Krumpir ogulite i narežite na kockice. Crni korijen ogulite i narežite na kolutove.
  2. Oboje kuhajte oko 20 do 25 minuta u posoljenoj vodi u koju ste dodali malo limunovog soka.
  3. Mrkvu, celer i korabicu očistite, nasjeckajte na sitne kockice i pirjajte na ulju. Zalijte temeljcem.
  4. Odreske operite i poširajte u temeljcu 10 do 15 minuta. Juhu do kraja začinite. Krumpir i crni korijen ocijedite.
  5. Nekoliko kolutića crnog korijena izvadite i ostavite po strani. Od ostatka napravite pire s malo mlijeka i maslaca. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.
  6. Umiješajte u pire kolutove crnog korijena koje ste sačuvali. Po želji, odreske kratko prepecite na malo maslaca dok ne dobiju zlaćanu boju.
  7. Odreske, pire i juhu od povrća po želji ukrasite i poslužite.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte