priprema

  1. Umijesite glatko tijesto od 250 g brašna, 125 g hladnog maslaca, malo soli i 50 ml vode pa ga pokrivenog ostavite u hladnjaku 30 min.
  2. Za to vrijeme nasjeckajte 2 režnja češnjaka te na kolutiće narežite vezicu mladog luka. Češnjak i mladi luk pirjajte na žlici maslaca oko 3 min.
  3. Umutite 3 jaja, 150 g crème fraîche (ili gušćeg vrhnja za kuhanje) i 100 ml mlijeka pa začinite solju i paprom. U to umiješajte češnjak i mladi luk.
  4. Očistite i ovisno o veličini raspolovite 400 g lisičica. Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva. Gljive pržite oko 1 min na žlici maslaca pa ih posolite i popaprite.
  5. Tijesto na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte u pravokutnik, položite u duguljasti valoviti kalup (15 x 30 cm), po tijestu posložite lisičice, prelijte mješavinom luka i jaja s vrhnjem te pecite 30 min.
  6. U međuvremenu na trakice narežite i lagano popržite 50 g nemasne dimljene slanine. Nasjeckajte i 50 g rajčica iz ulja pa pečenu pitu ukrasite pripremljenom slaninom, rajčicama i timijanom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte