prirema

  1. Umijesite glatko tijesto od brašna, maslinova ulja, jaja, soli i vode pa ga pokrivenog stavite u hladnjak na 30 min.
  2. Za to vrijeme na tanke ploške naribajte ili narežite očišćenu bundevu pa je blanširajte u kipućoj slanoj vodi 1-2 min, a potom oplahnite i ocijedite.
  3. Na kockice narežite kobasicu za pečenje (kojoj ste skinuli crijevo), otrgajte i nasjeckajte iglice s grančice ružmarina i na kriščice narežite luk.
  4. Potom na žlici maslaca propirjajte luk s ružmarinom, dodajte bundevu i kobasicu pa sve zajedno propirjajte nekoliko minuta.
  5. Umutite jaje, vrhnje za kuhanje (ili masnije verzije – kiselo vrhnje) i  naribani parmezan. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
  6. Tijesto na brzinu premijesite, razvaljajte u krug promjera 35 cm, stavite u okrugli kalup (ø 24 cm) obložen papirom za pečenje, napunite pirjanom bundevom i lukom, zalijte smjesom jaja i vrhnja pa višak tijesta uokolo preklopite preko nadjeva.
  7. Tijesto premažite žlicom rastopljenog maslaca i pecite oko 30 min.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte