priprema

  1. Operite i ogulite jabuke, raščetvorite ih i očistite. Potom ih narežite na kocke veličine 1 x 1 cm. U tavi zagrijte šećer pa ga karamelirajte. Nemojte ga miješati.
  2. Potom dodajte jabuke i ulijte vino. Polako kuhajte miješajući na srednjoj vatri oko 5 minuta. Kockice jabuke trebaju omekšati, ali sačuvati oblik.
  3. Na kraju dodajte prstohvat soli. Ostavite na toplome. Očistite, operite i posušite jetra. Narežite ih na kocke ako je potrebno.
  4. Natrgajte listiće s tri grančice timijana i s grančice ružmarina, dodajte 2 lista kadulje, sve nasitno nasjeckajte pa pomiješajte sa smrvljenim paprom.
  5. Zagrijte ulje u tavi s maslacem, dodajte jetra pa ih pržite oko 5 minuta sa svih strana.
  6. Pospite mješavinom začinskog bilja i papra, dodajte portugizac te pirjajte oko 4 minute.
  7. Raspodijelite jetra na tanjure, posolite, dodajte chutney pa prelijte umakom od pečenja. Poslužite jelo sa pire krumpirom ili prženim tostom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte