priprema

  1. Operite jetrica, osušite ih papirnatim ručnikom, eventualno uklonite kožicu pa ih poprečno narežite na kriške debljine oko 1,5 cm.
  2. Pažljivo ih stucite, najbolje nakon što ste ih omotali folijom. U tavi dobro zagrijte ulje pa pržite jetrica 2-3 minute.
  3. U međuvremenu očistite luk, narežite ga na tanke kriške, a zatim polako pirjajte na žličici maslaca dok ne postane staklast.
  4. Jetrica pažljivo okrenite koristeći se plosnatom lopaticom ili hvataljkom, kako se iz njih ne bi iscijedio sok, a zatim ih oko 2 minute pecite s druge strane.
  5. Stavite jetrica u lonac, popaprite ih, posolite i pokapajte žlicom rastopljenog maslaca. Ostavite ih da miruju oko 5 minuta.
  6. Rasporedite jetrica po tanjurima, stavite na njih pečeni luk te ih začinite paprom i začinskim biljem.
  7. Za prilog je najbolje pripremiti pire krumpir koji ćete prije posluživanja pokapati preostalim maslacem.

Savjet

Uz pečena svinjeća jetrica možete poslužiti i umak, primjerice onaj pripremljen s majonezom. Pomiješajte 220 g majoneze sa žličicom soka od limuna i žličicom maslinova ulja, posolite, popaprite i po želji začinite protisnutim češnjakom. Umak prije posluživanja stavite u hladnjak.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte