priprema

  1. Cvjetaču oplahnite i očistite pa joj izrežite tvrdu peteljku, ali tako da se glavica ne počne raspadati. Zakuhajte 500 ml vode u koju ste dodali ocat, 2 žlice soli i šećer.
  2. Cvjetaču stavite u kipuću vodu pa je blanširajte 10 min, a onda je izvadite i oplahnite.
  3. Odvojite na stranu 1 šalicu vode u kojoj ste kuhali cvjetaču, a ostatak prolijte. Jabuku i celer operite.
  4. Sitno ih naribajte (jabuku zajedno s koricom), dodajte mesu pa sve dobro umijesite te začinite solju, paprom, mljevenom paprikom i prstohvatom cimeta.
  5. Cvjetaču napunite začinjenim mesnom smjesom tako da je stisnete da se popune svi međuprostori unutar glavice. Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  6. Cvjetaču s nadjevom prema dolje stavite u namašćeni pekač ili vatrostalnu posudu, podlijte vodom od kuhanja pa po cvjetači još poslažite ploške ementalera.
  7. Pecite 40 min.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte