priprema

  1. Rižu skuhajte prema uputama na pakiranju. Grašak dodajte 4 minute prije kraja kuhanja. Korabicu ogulite i kuhajte u uzavreloj posoljenoj vodi oko 15 minuta.
  2. Očistite papriku i luk, narežite ih na kockice. Odvojite 200 ml vode od kuhanja korabice. Meso pržite na ulju. Dodajte luk i papriku i pirjajte sljedeće 3 minute.
  3. Umiješajte i rižu. Korabicu izdubite, izdubljeni dio narežite na kockice i dodajte u rižu. Sve začinite. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Korabicu punite smjesom s rižom.
  4. Položite korabicu u vatrostalnu posudu. U sačuvanu vodu od kuhanja korabice stavite sir pa sve to zakuhajte. Povežite umak s malo brašna.
  5. Prelijte ga preko korabice, pokrijte i zapecite u pećnici oko 25 minuta. Posolite i popaprite.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte