priprema

  1. Korabe operite, ogulite, odrežite im poklopce, pa glavice izdubite žlicom tako da ostane rub debljine 0,5 cm.
  2. Na zagrijanom ulju u tavi propirjajte nasjeckani luk pa dodajte izdubljeni dio koraba. Posolite, popaprite i pirjajte oko 4 minute.
  3. Dodajte mljeveno meso i pirjajte ga s povrćem. Nakon nekog vremena ulijte 800 ml povrtnog temeljca i kuhajte oko 10 minuta.
  4. Nadjev maknite sa štednjaka. Umiješajte jaje, kim i rižu pa nadjenite korabe.
  5. Poslažite ih u kalup namašćen maslacem, ulijte malu šalicu temeljca i pecite 50-55 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 ºC.
  6. Za vrijeme pečenja korabe često zalijevajte temeljcem. Kratko prije kraja pečenja pospite poklopce s malo sira i pustite da se rastopi.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte