PRIPREMA

  1. Tikvice prerežite po dužini, izdubite žličicom i malo posolite. Za nadjev popržite meso na 2 žlice ulja, ali samo kratko, tek toliko da malo potamni. Dodajte naribani luk i usitnjenu rajčicu, kratko pirjajte i maknite s vatre.
  2. Umiješajte rižu koju ste prije toga kratko držali u vrućoj vodi i ocijedili. Dodajte nasjeckan peršin, metvicu, zgnječen češnjak, sol, papar, nekoliko kapi tabasca, i dio nasjeckanih tikvica koje ste izdubili te nekoliko žlica vode.
  3. Time nadjenite tikvice te ih stavite u nauljenu posudu za pečenje. Na svaku stavite po krišku rajčice. Prelijte mješavinom 2 dl posoljene vode i 2 žlice ulja.
  4. Pecite poklopljeno 30 do 40 minuta na 200 stupnjeva.

Savjet

Za nadjev upotrijebite rižu duga zrna. Neka tikvice budu dobro poklopljene dok se peku kako bi se jelo naparilo – bit će ravnomjerno kuhano i sočno.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte