priprema

  1. Iščetkajte krumpir pod mlazom vode pa kuhajte u slanoj vodi oko 25 minuta.
  2. U međuvremenu operite meso, posušite te narežite na kockice. Oljuštite te nasjeckajte luk.
  3. Pripremite brokulu, razdijelite na manje komade te ih blanširajte u slanoj vodi oko 3 minute. Izvadite ih te ocijedite.
  4. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Ugrijte ulje u tavi, rastopite u tome kockice slanine uz stalno miješanje, izvadite ih te ostavite po strani.
  5. Na masnoći od prženja slanine pržite meso 4 minute uz povremeno miješanje, 1-2 minute prije kraja prženja dodajte luk. Umiješajte vrhnje i brokulu, posolite te popaprite.
  6. Izvadite krumpir, prerežite po dužini, malo izdubite, zgnječite to što ste izvadili te umiješajte u mješavinu mesa i povrća.
  7. Nadjenite krumpir tom mješavinom, pospite sirom pa pecite 10 minuta. Po želji ukrasite kolutima mladog luka i rikulom.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte