priprema

  1. Krumpir dobro operite i kuhajte 10-15 min da bude gotovo potpuno skuhan. Luk i češnjak oljuštite, sitno ih nasjeckajte i u tavici propirjajte na vrućem ulju.
  2. Dodajte meso pa ga popržite dok se ne počne razdvajati na grudice. Maknite meso s vatre pa umiješajte 2 žlice sjeckanog peršina, malo metvice i jaje.
  3. Kad umijesite, začinite s još malo cimeta i anisa te posolite i popaprite.
  4. Rastopite maslac, popržite brašno, polako umiješajte mlijeko da vam ne nastanu grudice i kratko prokuhajte.
  5. Primiješajte malo cimeta, 1 žumance i na kraju 70 g naribanog sira. Uzmite 2 žlice umaka, izmiješajte ih s koncentratom rajčica pa to primiješajte mesu.
  6. Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Krumpire po dužini raspolovite, izdubite, posolite i pokapajte sokom od limuna.
  7. Potom ih nadjenite mesom i poslažite u namašćeni pekač, prelijte umakom i pospite preostalim sirom. Podlijte temeljcem te sve zajedno pecite u pećnici 20 min.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte