priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva. Pureća prsa stavite u posudu za pečenje s kožom prema gore.
  2. U zdjelici pomiješajte češnjak, začinsko bilje, sol, papar, maslinovo ulje i limunov sok.
  3. Lagano odignite kožu na purećim prsima pa ispod nje utrljajte polovinu količine te paste. Ostatkom premažite kožu. U posudu za pečenje ulijte vino.
  4. Pecite 100 do 120 minuta, odnosno dok koža ne postane zlatnosmeđa. Ako meso počne prebrzo prejako tamnjeti, prekrijte ga aluminijskom folijom.
  5. Kad su pureća prsa pečena, prekrijte ih folijom i ostavite da odstoje 15 do 20 minuta na sobnoj temperaturi, a zatim ih narežite na ploške.
  6. Poslužite preliveno sokom od pečenja.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte