priprema

  1. Pomiješajte pinjole i začinsko bilje. Popržite tost bez dodavanja masnoće, izmiksajte i umiješajte s ricottom.
  2. Zarežite meso, rasklopite ga pa stucite. Posolite, popaprite i premažite mješavinom sa sirom. Smotajte pa učvrstite kuhinjskim koncem.
  3. Ugrijte ulje u loncu te popržite roladu sa svih strana. Izvadite je pa na ulju popržite nasjeckani luk. Nakon 4 minute dodajte mljevenu papriku i rajčice. Vratite roladu u lonac, poklopite pa stavite u pećnicu.
  4. Pecite 40 minuta na 190 °C, potom otklopite, smanjite temperaturu na 170 °C pa pecite još 20 minuta. Po potrebi dolijte vode.
  5. Stavite roladu na kuhinjsku dasku te ostavite da odstoji oko 10 minuta. Narežite je na ploške te poslužite s umakom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte