priprema

  1. Omekšajte peciva. Operite meso, posušite i odmotajte. Stucite puretinu pa začinite. Popržite pa nasjeckajte orahe. Istisnite peciva. Naribajte sir.
  2. Usitnite suhe smokve pa ih zamijesite s orasima, pecivima, sirom i jajima, a zatim to začinite.
  3. Raspodijelite mješavinu po mesu, smotajte, omotajte slaninom pa učvrstite kuhinjskim koncem. Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva.
  4. Ugrijte ulje u posudi za pečenje, popržite meso, izvadite i ostavite po strani. Popržite povrće na masnoći od prženja pa ulijte temeljac i vino.
  5. Pospite meso timijanom, stavite na povrće te dodajte lovor i zrna papra. Pecite oko 75 minuta u pećnici.
  6. Izvadite pečenje i lovor pa umak od prženja izmiksajte i začinite. Poslužite pečenje sa smokvama i umakom od pečenja.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte