PRIPREMA

  1. U marinadu od krupno narezanog celera, mrkve, luka i češnjaka dodajte 2 lista lovora, malo lišća celera, stavite pureći batak i sve zalijte crnim vinom. Ostavite da stoji u frižideru preko noći.
  2. U zagrijani lonac s uljem stavite pureći batak koji ste prethodno izvadili iz marinade i obrisali. Batak prepečemo sa svih strana i izvadimo van. Na istu masnoću stavite povrće iz marinade koje karamelizirate sa svih strana.
  3. Dodajte pire rajčice, promiješajte i vratite pureći batak u posudu. Zalijte crnim vinom iz marinade, posolite i polako pirjajte oko sat i pol na laganoj vatri.
  4. Nakon sat i pol izvadite batak i lovorov list iz posude, a ostatak povrća izmiksajte. Narezanu slaninu stavite u posudu s povrćem i dodajte batak da se sve skupa prokuha.
  5. Servirajte uz rižu ili okruglice od kruha.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte