priprema

  1. Rajčice operite, očistite i narežite na kockice. Očistite lisičice vlažnom krpicom, po potrebi ih operite i posušite. Oljuštite luk i sitno ga nasjeckajte.
  2. Ružmarin oplahnite, posušite i otrgajte iglice s grančica. Nekoliko iglica ostavite sa strane za ukrašavanje, a ostale sitno nasjeckajte.
  3. Pržite lisičice 3 minute na 1 žlici zagrijanog maslaca. Dodajte nasjeckani luk i ružmarin te pirjajte još 2 minute.
  4. Zatim dodajte i usitnjenu rajčicu, posolite i popaprite te umiješajte vrhnje za kuhanje. Kad uzavre, pirjajte na laganoj vatri još 5 minuta.
  5. Odreske oplahnite, posušite, posolite i popaprite te ih pržite na 1 žlici tekućeg maslaca sa svake strane po 3-4 minute.
  6. Pirjanim gljivama dodajte parmezan te ih po želji do kraja začinite solju i paprom.
  7. Gljive s rajčicama stavite na tanjur pokraj pržene puretine, ukrasite ružmarinom i poslužite.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte