PRIPREMA

  1. Luk ogulite i nasitno nasjeckajte. Ocijedite grah u cjedilu, a zatim ga djelomično zgnječite.
  2. U tavi prepecite slaninu narezanu na kockice, a zatim je nastavite pirjati s lukom. Dodajte nasjeckani češnjak, mljevenu papriku, ljutu papričicu i rajčice i sve zajedno pirjajte još 10 min.
  3. Zatim u lonac stavite grah i sve zajedno promiješajte, a zatim posolite i popaprite po želji. Pećnicu unaprijed zagrijte na 190 stupnjeva pa pecite grah oko 20 minuta.
  4.  Za popečke mljevenoj puretini dodajte majčinu dušicu, peršin, sol, dimljenu papriku i malo papra.
  5. Rukama sve dobro pomiješajte te oblikujte okruglice veličine oraha i uvaljajte ih u krušne mrvice. Na ugrijanom ulju, u dubljoj tavi, pržite pureće okruglice do lijepe smeđe boje.
  6. Izvadite ih iz tave i ostavite na toplome. Pečeni grah rasporedite na tanjure pa ga poslužite dok je još topao uz pureće popečke.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte