priprema

  1. Češnjak ogulite i protisnite u posudu. Čili papričicu i nasitno narežite, po želji maknite sjemenke.
  2. Dodajte je češnjaku zajedno s korijandrom, šećerom, sokom od limuna, solju i suncokretovim uljem pa promiješajte.
  3. Puretinu operite, osušite i narežite na dulje rezance široke oko 2 cm.
  4. Zatim meso stavite u pripremljenu marinadu, posudu prekrijte plastičnom folijom i ostavite da se marinira u hladnjaku minimalno sat vremena.
  5. Za umak mikserom usitnite kikiriki i šećer pa ih izmiksajte s maslinovim uljem i sokom od limete. Mladi luk operite, nasitno ga narežite i dodajte u umak.
  6. Na kraju umiješajte kiselo vrhnje, dodajte malo soli i papra pa umak dobro izmiješajte.
  7. Štapiće za ražnjiće namočite na 10 minuta u hladnu vodu pa na njih nabodite komadiće marinirane puretine.
  8. Tako pripremljene pecite ih na zagrijanoj grill tavi sa svih strana.
  9. Pureće ražnjiće poslužite s umakom od kikirikija. Kao prilog najbolja je svježa povrtna salata.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte