priprema

  1. Meso operite i osušite pa oštrim nožem u njemu prorežite džep. Potom ga posolite i popaprite i iznutra. Šunku narežite na rezance, a mozzarellu na kockice.
  2. Listove špinata operite, odrežite im tvrde stabljike pa ih blanširajte. Ostavite listove u cjedilu da se ocijede i ohlade. Potom ih narežite na šire rezance.
  3. Šunku, mozzarellu, špinat i jaje izmiješajte. Nadjev posolite, popaprite i dodajte muškatni cvijet. Dobivenom smjesom punite meso.
  4. Otvor zatvorite iglama za meso ili zašijte. Nadjeveno meso stavite u posudu za pečenje, podlijte temeljcem, pokrijte poklopcem i pecite na 190 °C oko 75 minuta, dok ne bude gotovo mekano.
  5. Meso za to vrijeme podlijevate sokom od pečenja u koji ste dodali komadić maslaca. Otprilike 15 minuta prije kraja pečenja uklonite poklopac, smanjite temperaturu na 180 °C i ispecite do kraja. Izvadite meso iz posude i stavite na toplo.
  6. Sok od pečenja još pecite, dodajte malo brašna i kratko pecite. Dobiveni zapržak pomiješajte s temeljcem, izmiksajte, dodajte pelate i masline pa kuhajte na vatri 15 minuta. Poslužite s tjesteninom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte