priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Uzmite polovicu začinskog bilja i otrgajte listiće, češnjak oljuštite, tostu odrežite koricu pa sve zajedno izmiksajte.
  2. Smjesu potom izmiješajte s pinjolima, ricottom te s malo soli i papra.
  3. Jednu stranu mesa premažite pripremljenom smjesom pa ga smotajte i zavežite koncem ili učvrstite čačkalicama.
  4. Izmiješajte 2 žlice ulja, mljevenu papriku, sol i papar te premažite rolanu pečenku. Pecite je u zagrijanoj pećnici oko jedan sat. Po potrebi ulijte malo vode.
  5. Za to vrijeme luk oljuštite i narežite na kockice pa ga propirjajte s preostalim začinskim biljem na 2 žlice ulja.
  6. Maknite s vatre, umiješajte rajčice, posolite i popaprite te malo izmiksajte (da se i dalje vide komadići rajčice).
  7. Papriku i krastavac narežite na kockice te umiješajte u hladan umak koji poslužite s narezanom puretinom i pire krumpirom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte