priprema

  1. Luk i češnjak oljuštite. Luk narežite na tanke kolutove, a češnjak sitno nasjeckajte.
  2. Rajčice na vrhu zarežite, kratko blanširajte, oplahnite hladnom vodom, ogulite, izvadite im sjemenke pa ih očišćene narežite na kockice.
  3. Puretinu oplahnite, posušite, narežite na veličinu zalogaja te dobro posolite i popaprite. U širokoj tavi zagrijte ulje i pržite puretinu sa svake strane po 4 min.
  4. Na masnoći od prženja propirjajte luk i češnjak, dodajte usitnjene rajčice i lovor, umiješajte vino i pustite da lagano krčka oko 12 min.
  5. Gotov umak posolite i popaprite po vlastitom ukusu te umiješajte 2 žlice nasjeckanog bosiljka. Vratite meso pa kratko držite na vatri (ne smije kuhati!).
  6. Uz ovako pripremljenu puretinu ponudite baguette ili ciabattu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte