priprema

  1. Narežite maslac na kockice. Zamijesite ga s brašnom, prstohvatom soli i 3 žlice vode.
  2. Izvaljajte u oblik kruga (promjera 28 cm) te obložite kalup za pitu (promjera 24 cm). Prekrijte folijom te stavite na sat vremena u hladnjak.
  3. Narežite slaninu na kockice te popržite. Oljuštite luk, nasjeckajte i popržite sa slaninom. Dodajte protisnuti češnjak, propirjajte pa ostavite da se ohladi.
  4. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Razmutite jaja s vrhnjem, solju, paprom i kajenskim paprom.
  5. Stavite na tijesto papir za pečenje i orašaste plodove te pecite oko 10 minuta. Uklonite papir i orašaste plodove.
  6. Po tijestu raspodijelite mješavinu sa slaninom i sir. Prelijte jajima s mlijekom te pecite oko 35 minuta.

 

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte