priprema

  1. Zamijesite brašno, 125 g hladnog maslaca narezanog na kockice, žumance, sol i 2 žlice hladne vode.
  2. Oblikujte kuglu, omotajte prozirnom folijom te stavite na 30 minuta u hladnjak. Oljuštite i nasjeckajte luk. Narežite slaninu na trakice.
  3. Propirjajte luk na 10 g maslaca. Dodajte slaninu pa pržite 2 minute. Narežite sir na trake. Za preljev pomiješajte jaja s vrhnjem, paprom i ¼ žličice mljevene paprike.
  4. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Promijesite tijesto, oblikujte 6 jednakih kugli, izvaljajte pa obložite namašćene kalupe (promjera oko 10 cm).
  5. Pospite tijesto krušnim mrvicama, stavite na to mješavinu sa slaninom te sir. Prelijte vrhnjem s jajima. Stavite na to preostali usitnjeni maslac.
  6. Pecite oko 40 minuta. Izvadite iz pećnice i kalupa te poslužite.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte