priprema

  1. Od omekšalog maslaca, šećera, soli i brašna rukama izradite grudičasto tijesto. Dodajte žumance i slatko vrhnje i ponovno umijesite.
  2. Dobiveno tijesto razvaljajte i stavite u kalup za tart. Prekrijte ga prozirnom folijom i stavite na sat vremena u hladnjak.
  3. Tijesto izvadite iz hladnjaka i prekrijte papirom za pečenje (kako se prilikom pečenja ne bi napuhnulo) te na papir stavite suhi grah, rižu ili keramičke kuglice za pečenje pa pecite 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
  4. Zamijesite nadjev od mješavine povrća koju ste prethodno skuhali, nasitno narezane pancete ili kuhane šunke, izmrvljenog feta sira, nasitno narezane gaude, tanko narezanih tikvica i polovica cherry rajčica.
  5. Tijesto nadjenite i pecite u pećnici oko pola sata.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte