priprema

  1. Umijesite glatko tijesto od 150 g brašna, soli, 1 žumanca i 75 g hladnog maslaca pa ga pokrivenog ostavite u hladnjaku 30 min.
  2. Za to vrijeme očistite poriluk, po dužini ga raspolovite pa narežite na komade dužine 1 cm. Onda ga blanširajte 1 min u slanoj kipućoj vodi te oplahnite i ocijedite.
  3. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Na trakice narežite 75 g dimljene slanine te listiće od 1/2 vezice bosiljka.
  4. Na kockice narežite po 50 g mozzarelle, gorgonzole, ementalera, goude i parmezana pa ih izmiješajte sa 4 jaja, 400 g vrhnja za kuhanje, 4 žlice kiselog vrhnja, slaninom i bosiljkom. Začinite solju i paprom.
  5. Tijesto okruglo razvaljajte i stavite u okrugli kalup (ako imate, najbolje u originalni kalup za quiche). Po tijestu raspodijelite poriluk i smjesu sireva, jaja, slanine i vrhnja te pecite oko 40 min.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte