priprema

  1. Meso operite i obrišite. Luk i češnjak nasitno nasjeckajte. U tavi zagrijte tekući maslac pa na njemu ispecite meso sa svih strana.
  2. Dodajte luk, češnjak i začine te kratko pecite. Ulijte juhu i kuhajte na laganoj vatri oko 60 minuta. Posolite i popaprite.
  3. Oguljene mrkve propirjajte na žlici maslaca. Dodajte ih mesu te nastavite kuhati oko 30 minuta.
  4. Krumpire ogulite, operite i narežite na kocke. Kuhajte ih u slanoj vodi 25 do 30 minuta. Ocijedite ih, pustite da izađe para pa ih protisnite u preši za pire.
  5. Izmiksajte s vrućim mlijekom i žlicom maslaca. Posolite, popaprite i začinite muškatnim oraščićem.
  6. Opranom peršinu natrgajte listiće pa ih nasjeckajte. Ragu još jednom začinite i poslužite s pire-krumpirom. Prije posluživanja pospite peršinom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte