priprema

  1. Oprani peršin posušite. Natrgajte listiće pa ih izmiksajte s grubo nasjeckanim češnjakom, bademima i s 30 g fino naribanog češnjaka.
  2. Za vrijeme miksanja u mješavinu postupno ulijte ulje u tankom mlazu. Pesto začinite.
  3. Odstranite masnoću s filea. Operite ga i zarežite tako da dobijete odrezak pa ga lagano stucite u foliji.
  4. Istrljajte ga solju i paprom, premažite pestom i pospite preostalim parmezanom. Meso zatim smotajte, narežite na komade debljine 1 cm i nabodite na čačkalice.
  5. Ražnjiće pržite oko 3 minute sa svake strane u tavi na malo maslinova ulja.
  6. Ražnjiće stavite u veliki kalup za složenac, prekrijte ih folijom i pecite 7-10 minuta u pećnici zagrijanoj na 120 °C.
  7. Poslužite ih s povrtnom salatom ili pečenim rajčicama i krumpirom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte