priprema

  1. Zakuhajte pileći temeljac i u njemu 2-3 minute prokuhajte bob. Ocijedite bob, a temeljac sačuvajte za poslije. Zarežite vrh svakog zrna boba i odstranite mu kožu.
  2. Grubo isjeckajte bob i ostavite sa strane. U tavi otopite 45 ml (3 žličice) maslaca i popržite poriluk, slaninu i češnjak dok ne omekšaju.
  3. Dodajte rižu i dobro promiješajte kako bi se prožela s tekućinom iz tave. Dodajte vino i miješajte dok potpuno ne ispari.
  4. Tada kutlačom malo po malo ulijevajte pileći temeljac, neprekidno miješajući. Tek kada riža apsorbira tekućinu, dodajte više temeljca.
  5. Neprekidno miješajte kako se riža ne bi zalijepila za dno. Kuhajte dodajući temeljac dok riža ne postane al dente.
  6. Na kraju umiješajte ostatak maslaca, dvije trećine boba te začinite sa soli i paprom. Kad poslužujete rižoto, na vrh stavite malo boba za ukras i pospite parmezanom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte