PRIPREMA

  1. Pileći temeljac zagrijte gotovo do vrenja pa jako smanjite vatru i ostavite ga da stoji na njoj. U većem loncu na srednjoj vatri rastopite maslac sa žlicom maslinova ulja.
  2. Na tome 5 minuta pirjajte luk tako da postane staklast i omekša.Dodajte rižu i žličicu timijana. Kuhajte, neprestano miješajući, 1 minutu. Zrna riže postat će sjajna.
  3. Ulijte vino i kuhajte uz neprestano miješanje dok ga riža ne upije. Nastavite ulijevajući vruć temeljac – uvijek dodajte po zaimaču, i to tek nakon što se potpuno apsorbira prethodna količina tekućine.
  4. Kuhanje će trajati oko 30 minuta; riža mora postati meka ali ne i raskuhana, a rižoto kremast.
  5. Ostatak ulja zagrijte u drugoj tavi te na njemu, na jakoj vatri, popržite narezanu piletinu tako da lagano posmeđi, 6-7 minuta. Dodajte narezane gljive i češnjak te pirjajte još 5-6 minuta.
  6. Umiješajte u rižoto s preostalom majčinom dušicom te posolite i popaprite. Poslužite s naribanim parmezanom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte