priprema

  1. U posudi pomiješajte brašno i sol te ulijevajte vodu i miješajte dok ne dobijete kompaktno tijesto. Poklopite i ostavite da odstoji pet minuta.
  2. Češnjak oljuštite i zgnječite. Meso posušite te natrljajte solju i češnjakom. Popržite ga u tavi s masnom stranom okrenutom prema dolje, okrenite ga pa ga popržite i s druge strane.
  3. Začinsko bilje operite, posušite, usitnite pa malu količinu stavite na meso.Pećnicu zagrijte na 250 stupnjeva. Duboki lim za pečenje premažite uljem.
  4. Tijesto izvaljajte tako da njime možete omotati meso. Meso stavite na sredinu. Rubove preklopite preko mesa i pritisnite. Više puta probodite tijesto vilicom.
  5. Meso zatim stavite na lim i pecite oko pola sata. Potom smanjite temperaturu na 180 stupnjeva. Pecite još 10-15 minuta.
  6. Zatim izvadite pečenku iz pećnice i ostavite da malo odstoji, odnosno da se umak od mesa raspodijeli.
  7. Najprije na stolu razlomite slano tijesto, potom izvadite meso i narežite ga na ploške. Ukrasite grančicama začinskog bilja. Odličan prilog je svježa salata.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte