priprema

  1. Žemlju namočite, ocijedite i usitnite. Pomiješajte je s mesom, jajem i nasjeckanim lukom. Začinite origanom, timijanom, posolite i popaprite.
  2. Odvojite 6 velikih listova kelja, prokuhajte ih 3 minute. Nadjenite mesom i dodajte sir narezan na ploškice. Pospite kockicama paprike i smotajte u roladu. Pričvrstite čačkalicama.
  3. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva.Roladu popržite na ulju sa svih strana, podlijte temeljcem i pecite oko 45 minuta.
  4. Izvadite iz pećnice pa u umak umiješajte vrhnje i zgusnite škrobnim brašnom.

Prokuhanim listovima kelja odrežite zadebljali dio kako biste ih lakše mogli smotati. Prije nego što ćete ih nadjenuti, dobro ih ocijedite i obrišite kuhinjskim papirom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte