Brokulu razdijelite na veće cvjetiće, koje zatim operite, a nakon toga ih stavite u lonac s proključalom posoljenom vodom i blanširajte 2 minute.
Potom ih rashladite ledenom vodom, ocijedite i ostavite da se u potpunosti ohlade. Peciva narežite na kockice, pokapajte ih mlijekom pa pričekajte da se mlijeko upije.
Češnjak naribajte i začinite solju i paprom. Luk nasitno nasjeckajte pa ga zajedno s češnjakom dodajte mljevenom mesu.
Nakon toga dodajte i jaja, brašno i ocijeđena peciva, posolite, popaprite, pospite origanom pa sve zajedno temeljito promijesite. Iz smjese oblikujte četverokut.
Cvjetiće brokule položite u sredinu četverokuta oblikujući traku. Vlažnim rukama smotajte meso u roladu, koju zatim smjestite u pekač premazan mašću.
Podlijte s malo vode pa kratko zapecite u pećnici unaprijed zagrijanoj na 220 °C – otprilike 8 minuta.
Nakon toga temperaturu smanjite na 180 °C pa pecite roladu otprilike 1 sat.
Za vrijeme pečenja prelijevajte je sokom od pečenja i premažite sa 100 ml vode u kojoj ste razmutili senf. Ako bude potrebno, dolijte još vode.
Gotovu roladu možete poslužiti odmah, dok je još vruća ili poslije, kada se rashladi.