priprema

  1. Bademe stavite u tavicu i nasuho popržite 2-3 minute pa prebacite na tanjur i ostavite da se ohlade. Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva.
  2. Pureći file stavite između dva komada plastične folije pa ih lagano stucite batom za meso.
  3. Za nadjev natrgajte pecivo te mu dodajte popržene bademe, kadulju, sol i papar. Postupno dodajte temeljac i 1 žlicu rastopljenog margarina.
  4. Dobro promiješajte kako biste dobili kompaktnu smjesu. Njome premažite meso pa smotajte u roladu i povežite kuhinjskim konopcem.
  5. Premažite je ostatkom rastopljenog margarina te stavite u posudu za pečenje. Oko nje rasporedite očišćene i na štapiće narezane mrkve.
  6. Pokrijte folijom i stavite u pećnicu. Pecite oko 45 minuta; probodite meso i ako iz njega curi proziran sok, pečeno je.
  7. Kad je pureća rolada pečena, izvadite je iz pećnice, ali je ostavite 15 minuta pokrivenu folijom kako bi se sokovi od pečenja ravnomjerno rasporedili te da bi bila sočna.
  8. Potom uklonite kuhinjski konopac te roladu narežite na ploške. Poslužite s mrkvom koja se pekla uz meso.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte